Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

GreenWaterDrone: Εταίροι

GreenWaterDrone: Εταίροι

UoP

ΠαΠελ

aua

ΓΠΑ (AUA)

itcscom logo

ITCScom

cite

CITE

 altus

ALTUS

Το GreenWaterDrone εκτελείται από μια ένωση 5 διακεκριμένων τεχνικών/επιστημονικών εταίρων οι οποίοι αναπτύσσουν τα τεχνολογικά, επιστημονικά και επιχειρηματικά θεμέλια του έργου καθώς και 4 παραγωγούς οι οποίοι επιτρέπουν την επιτόπια εφαρμογή, δοκιμή, επαλήθευση και επίδειξη των αποτελεσμάτων του έργου.

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (AUA, www.aua.gr), Σταύρος Αλεξανδρής και συντονιστής ο κ. Γεώργιος Κακαλέτρης, ιδρυτικό μέλος της CITE (πλήρες όνομα Communication & Information Technologies Experts S.A., www.cite.gr).

 

Ομάδα Υλοποίησης

Ερευνητικοί Φορείς

 

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (AUA) είναι ο επιστημονικός συντονιστής του έργου, και ηγείται των εργασιών που χειρίζονται τη μοντελοποίηση των καλλιεργειών και των αναγκών τους σε άρδευση, την βαθμονόμιση των μοντέλων, την εγκατάσταση των επίγειων σταθμών καταγραφής καθώς και την συνολική εποπτεία της ποιότητας των αποτελεσμάτων του έργου από επιστημονικής και πρακτικής σκοπιάς.

Μέλη της βασικής ομάδας:

  • Σταύρος Αλεξανδρής, Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΠΑ (Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου)
  • Εμμανουήλ Ψωμιάδης, Επίκουρος Καθηγητής Γ.Π.Α.
  • Νικόλαος Προύτσος, (MSc, PhD), Eντεταλμένος Ερευνητής ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”
  • Δρ. Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό
  • Στέλιος Βασιλάκης (MSc), Γεωπόνος
  • Ελένη Μάγδα Παπουτσή, Γεωπόνος ΓΠΑ

 

Ιστοσελίδα: www.aua.gr


Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων  συνεισφέρει στις τεχνολογίες του έργου με καθοδήγηση και τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με το συντονισμό και συνένωση πηγών δεδομένων καθώς και το συντονισμό διαδικασιών όπως αυτές της άντλησης απαιτήσεων και της επαλήθευσης των αποτελεσμάτων του έργου.

Ιστοσελίδα: ds.uop.gr


Ιδιωτικές Εταιρείες

 

CITE - (Communications & Information Technologies Experts S.A.,) : ο συντονιστής του έργου και υπεύθυνος υλοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής που απαιτούνται για τους στόχους του. Η CITE αναπτύσσει την τεχνολογία που χειρίζεται της πληροφορίες αγρών και καλλιεργειών, χειρίζεται δεδομένα που προέρχονται από αισθητήρες εναέριας πλατφόρμας και πλατφόρμας εδάφους, εκτελεί μοντέλα για τον υπολογισμό CWSI και παραδίδει τις πληροφορίες στους παραγωγούς μέσω διαφόρων καναλιών, όπως ο ιστός (web) και οι φορητές συσκευές (mobile). Η CITE παρέχει επίσης την υποδομή εξυπηρετητών για τον έλεγχο και την επικύρωση των αποτελεσμάτων του έργου.

Μέλη της βασικής ομάδας:

  • Συντονιστής: Γεώργιος Κακαλέτρης (αρχιτέκτονας λύσεων / ερευνητής).
  • Βασική ομάδα υλοποίησης: Παπανίκος Γεώργιος (αρχιτέκτονας λογισμικού / ερευνητής), Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος (μηχανικός λογισμικού / ερευνητής), Φλώρος Βασίλης (μηχανικός λογισμικού / ερευνητής), Γιαννόπουλος Στρατής (έμπειρος μηχανικός λογισμικού / ερευνητής), Τσαλαμανδρής Αναστάσιος (σύμβουλος / ερευνητής) κ.α.
  • Λοιποί συνεισφέροντες: Λόξου Νίνα (διοίκηση), Σιδηροπούλου Όλγα (σχεδίαση).

Ιστοσελίδα: www.cite.gr


altus logo

Η Altus LSA  καλύπτει το πεδίο της εναέριας παρατήρησης των καλλιεργειών συνεισφέροντας στο έργο με διάφορους τρόπους, όπως η παροχή των ιπτάμενων πολυπτέρυγων μονάδων (drones) , η επιλογή και παροχή των κατάλληλων αισθητήρων και οργάνων που φέρουν τα drones καθώς και την καταγραφή και μετάδοση δεδομένων πραγματικού χρόνου από τα χωράφια και τις καλλιέργειες προς την υποδομή του έργου η οποία αναλαμβάνει την περαιτέρω ανάλυσή τους. Τέλος η Altus, μέσω του έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού της, αναλαμβάνει και τη διαχείριση των πτήσεων κατά τη διάρκεια του έργου.

Ιστοσελίδα: altus-lsa.com


itcscom logo

Η ITCS ΕΠΕ  είναι ο κύριος σύμβουλος του έργου για την υλοποίηση εργασιών που μεγιστοποιούν την προοπτική μακροβιότητας και εμπορικής επιτυχίας του, όπως η κατάστρωση επιχειρηματικών μοντέλων και η ανάλυση βιωσιμότητας του εγχειρήματος.

Ιστοσελίδα: www.itcscom.gr


Οι παραγωγοί

Επιλεγμένες καλλιέργειες αποτελούν τον αρχικό στόχο του έργου στην περιοχή της Τριφυλίας στην Πελοπόννησο. Η πρόσβαση στις καλλιέργειες προσφέρεται μέσα από τη συμμετοχή στο έργο τεσσάρων διακεκριμένων παραγωγών της περιοχής, οι οποίοι είναι οι:

  • κ. Ξηρόκωστας Νικόλαος
  • κ. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος
  • κ. Καλλιάνης Γεώργιος
  • κ. Μαλάμος Κωνσταντίνος.

Κατά τη διάρκεια του έργου και αναλόγως της καλλιέργειας που αφορά η παρατήρηση, οι παραγωγοί δίνουν πρόσβαση στις ομάδες του έργου για την εγκατάσταση εξοπλισμού, καταγραφή της πορείας και των αναγκών μιας καλλιέργειας και έλεγχο αποτελεσμάτων.

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Από του ορισμού του έργου, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς επίσης και η ΔΑΟΚ Τριφυλίας (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) ενεργά υποστηρίζουν τις προσπάθειες του GreenWaterDrone με την κινητοποίηση, διευκόλυνση και ενεργοποίηση τοπικών μονάδων παραγωγής για την συμμετοχή τους στα δρώμενα και αποτελέσματα του έργου.