Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

1η Πιλοτική Εφαρμογή GreenWaterDrone

1η Πιλοτική Εφαρμογή GreenWaterDrone

field view from drone site analysis dashboard
Press release

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, το έργο GreenWaterDrone(www.greenwaterdrone.eu) θα πραγματοποιήσει μεγάλη πιλοτική εφαρμογή των τεχνολογιών του στην Μεσσηνία, με την συνδρομή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Η πιλοτική εφαρμογή συμπεριλαμβάνει την διενέργεια πτήσεων πάνω από επιλεγμένους αγρούς διαφόρων καλλιεργειών, συγκέντρωση δεδομένων και εκτέλεση υπολογισμών της υδατικής καταπόνησης μέσω της πλατφόρμας εφαρμογών του.

Στην πιλοτική εφαρμογή, η οποία έχει ενδελεχώς σχεδιαστεί κατά το προηγούμενο διάστημα συμμετέχουν οι τεχνολογικοί εταίροι Γεωπονικό Πανεπιστημιο Αθηνών, με την γενική επιστημονική εποπτεία της διαδικασίας, η ALTUS LSA με κύρια ευθύνη αυτήν της άρτιας πραγματοποίησης πτήσεων και καταγραφής δεδομένων, η CITE με την ευθύνη λειτουργίας του λογισμικού εφαρμογών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με την ευθύνη ελέγχου αρτιότητας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του εγχειρήματος. Τέλος, η ITCS θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα για την διαμόρφωση της επιχειρηματικής προοπτική του συστήματος.

Η προετοιμασία της πιλοτικής εφαρμογής ξεκινά την Πέμπτη 5η με την εποπτεία των αγρών ενώ την Παρασκευή 6η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί:

  • Πτήση πάνω από τους επιλεγμένους αγρούς
  • Συγκέντρωση δεδομένων κλίματος και καλλιέργειας
  • Μεταφόρτωση και επεξεργασία δεδομένων από τις εφαρμογές
  • Εξαγωγή δεικτών σχετικά με την υδατική καταπόνηση των καλλιεργειών και των αναγκών άρδευσής τους.